Door elke dag te starten met een meditatie begin je de dag met de juiste mindset. Je zou dit ook in de avond kunnen doen zodat je de volgende dag meteen start met de juiste mindset. Mediteren bevorderd bewustwording, los laten, visualisatie, focus en productiviteit zodat je positief in het leven kunt staan en dat ook kunt aantrekken.  Your Healing House post daarom regelmatig een dagkaart met de boodschap van de dag. Op Instagram @yourhealinghouse krijg je een korte boodschap. Mocht deze boodschap je aanspreken, dan kun je de rest  lezen op de YHH website. Mocht je een persoonlijke boodschap willen dan kan dat ook. Je kunt ook je eigen dagkaart kopen. Je ontvangt je persoonlijke boodschap digitaal per e-mail. Mocht je geïnspireerd zijn geraakt door de kaarten dan kun je de kaarten-set ook aanschaffen via de link. Voor de mensen die denken dat dit te zweverig is. Deze dagkaarten deel ik zodat jij een gesprek met jezelf aan kan gaan zodat je stappen kunt ondernemen vanuit je eigen authenciteit. Meditatie is simpelweg een noodzakelijke gesprek/vergadering hebben met jezelf!


Dagkaart:vrijdag 29 mei 2020

Laat vandaag de drang om te vechten los. Misschien voel je vandaag dat je obsessief aan iets denkt of iets wilt. Vandaag mag je overgeven aan je ware waardigheid door eerlijk  te zijn tegen jezelf. Stel jezelf de vraag; wil ik dit wel of doe ik het om iets te bewijzen? Zodra je eerlijk tegen jezelf bent en wat dat ook is  accepteert, kun je weer orde scheppen aan de dingen die er echt toe doen. Zodra je een eerlijk gesprek met jezelf hebt gehad, dit kan zijn in een meditatie of wandeling, kun je dingen gaan accepteren zoals het is en zul jij je opgelucht voelen. Weet wel dat er een verandering om de hoek staat te kijken! Dit is alleen maar positief omdat het dicht bij je ware zelf staat. Het zal je vreugde geven, meer geduld, medeleven, sterkte, moed en natuurlijk een verbinding met eindeloze liefde.  Je zou eventueel je dag kunnen beginnen met de volgende affirmatie:

 

Affirmatie: Ik vereer de waarheid in mijn overgave omdat het me openstelt voor de geschenken van goddelijke genade. 

 

Mocht je de kaartenset willen kopen zodat je zelf thuis aan de slag kan klik dan hier.  


Dagkaart:vrijdag 22 mei 2020

Wij mensen gaan door verschillende fases heen. De maan reflecteert onze flow en onze cyclus. Als deze kaart op je pad komt betekend het dat je moet synchroniseren met de maandstand op dat moment. Omdat het een dagkaart is betekend dat je moet synchroniseren met de maanstand van vandaag. Ik heb dit kaart vandaag intuïtief uitgekozen en zocht daarna pas op internet wat de maanstand is van vandaag. En… het is de nieuwe maan! Normaal ben ik niet zo bezig met het volgen van de maanstand maar toen ik het opzocht vond ik het heel toepasselijk. Met de nieuwe maan kun je nadenken over wat je hartsverlangen zijn. Waar verlang je naar? Je kunt hierop mediteren. Voor de meditatie van vandaag gelden er een paar regels. 

  1. Start met stilte en steek een kaars aan
  2. Ga zitten en sluit je ogen en doe verder niets
  3. Je lichaam weet wat het moet doen
  4. Zodra je mind erop los gaat focus op de kaarsvlam
  5. Stel jezelf de vraag: waar verlang ik naar?
  6. Je voelt wanneer je klaar bent
  7. Schrijf dit op. 

 

Met de nieuwe maan is het de juiste timing om tijd vrij te maken om helderheid te krijgen over wat je verlangt. Zodra je dat weet kun jij je intenties bepalen, eventueel opschrijven en beginnen met het manifesteren van je verlangens in de real life. Let op… alles gaat in fases, dus je zult het misschien niet zo snel krijgen als je zou willen. De maan is en blijft mysterieus en werkt in haar eigen timing. Meanwhile count your blessings.  Dagkaart: Dinsdag 26 mei 2020

Explore your mind. Het maakt niet uit wat je leest, het gaat erom dat jij kennis maakt met nieuwe perspectieven en bevorderd je hersenen. Als je er geen tijd voor hebt of geen geduld, lees dan een aantal pagina’s per dag. af en toe een boek pakken is rustiger voor het oog dan telkens de telefoon of de tablet. Misschien zou je dit als een oefening kunnen doen voor een week. Telkens wanneer jij je Instagram, facebook of e-mails wilt bekijken, pak dan een boek en lees een paar pagina’s. Dit kan ook helpen met het vinden van een beter balans. Wij mensen zitten te vaak op onze tablet of telefoon. Heb je wel eens gekeken naar hoeveel uren je hieraan besteed? Je zult verbaast staan hoeveel uren je dat werkelijk doet. Bovendien geef jij je ogen wat rust en voorkom je onnodige hoofdpijn. Af en toe deel ik een leuke boek in mijn slof care notes. Als je het boek wilt aanschaffen kun je klikken op de kooplink. 


Dagkaart:woensdag 20 mei 2020

Vandaag doen we een visualisatie meditatie. Sluit je ogen en visualiseer dat je  vandaag dat aan het duiken bent.  Waar dat is maakt helemaal niet uit.  Beeld je in dat je gewoon onder water kan ademhalen, zo geef jij jezelf genoeg tijd om zo diep mogelijk te duiken. Het is een visualisatie dus alles kan en mag zolang het daarbij blijft. Zwem dan steeds dieper naar beneden en opeens zie je wat je hartsverlangen graag wilt. Je mag het pakken maar je moet wel langs een hinderlaag van hinderlijke plakkerige zeewier. Wat doe je dan? Zwem je alsnog erop af en sla je het zeewier aan de kant, probeer je het en geef je het op of zwem je meteen weer naar boven. Zodra je het antwoord weet kun je weer naar boven zwemmen. Het is tenslotte een visualisatie. Zodra je boven water bent en je hartsverlangen niet te pakken hebt gekregen,  stel jezelf dan de volgende vraag:   Wat voor overtuigingen heb ik in mijn gedachten stroom  in de afgelopen tijd gecreëerd dat mij telkens tegen houdt?  Let op! De emoties die je het meeste voelde op dat moment is gelinkt aan wat jou tegen houdt.  Dus het ontdekken van de betekenis van  wat jou emotie wilt vertellen en key to freedom. 


Dagkaart: zondag 17 mei 2020

Vandaag zou je een watermeditatie kunnen uitproberen. Zoals ik al vertelde, er zijn vele manieren om te mediteren. Het hoeft helemaal niet zo lang te duren als je denkt of dat je eerst helemaal in een bepaalde vibe hoeft te zijn. Je kunt gewoon simpelweg een glaasje water pakken en je glas eerst vasthouden. Terwijl je dit doet adem je gewoon vanuit je buik en dan spreek je positieve woorden uit en blijf je kijken naar het water. Deze woorden herhaal je en dan drink je je water op. Natuurlijk doe je dit ook rustig en met aandacht. Just try to enjoy the moment. Telkens wanneer je vandaag water drinkt, doe je dat om je mind en je body positief te houden. Deze kaart is ook gevallen omdat je lichaam meer om water vraagt. Dus drink vandaag extra water als normaal. JA JA… ik weet het. Dit kan best lastig zijn. Zelf drink ik niet genoeg water.  Wat ook handig is… TIP! Neem vandaag een bad of voetenbad als dat kan. Hierdoor zal je langer in je meditatie zitten en het is gewoon ook lekker. Doe er dan badzout bij voor een detox. Your Healing House zal binnenkort ook een heerlijke badzout verkopen. 


Dagkaart:donderdag 14 mei 2020


Mantra: When I stop to take a deep breath, I clear my mind and lead with love.

 

Om een frisse perspectief te kunnen krijgen is ademen het beste medicijn. Elk aspect in je leven beïnvloed het vermogen van je geest om zich te concentreren en te kalmeren. Alles wat we doen we doen, heeft een effect op onze geest en heeft zodoende ook effect op onze karma en hoe we ons toekomstige ervaringen beleven. Oefen dus regelmatig om diepe ademdingen te doen. Doe lange diepe ademhalingen die langs je borstkast richting je buik gaan. Dit is enorm handig bij stress momenten. Zo voorkom je ook woede uitbarstingen omdat je op deze manier een grip kunt aanleren op de uitkomst van hoe jij je emoties uit.  Deze adem oefeningen hoeven niet zittend te zijn, dat doe ik ook niet altijd. Wanneer de emoties mij te hoog staan moet ik het staand doen en ga dan vervolgens wandelen. Ieder heeft zijn eigen manier van doen. Het belangrijkste is dat je op je ademhalingsoefeningen doet en er bewust van wordt dat de manier waarop je ademend iets verteld over je gemoedstoestand. 


Dagkaart: dinsdag 12 mei 2020


De boodschap van dit kaart volgens de bijbehorende boekje ,betekend dat je meer aan je fysieke lichaam moet werken doormiddel van kracht training om meer kracht te krijgen. Maar als ik kijk naar dit afbeelding valt vooral de derde oog mij op. Dan denk ik niet meteen aan fysieke kracht maar aan ‘will power’! Zonder ‘will power’ kun jij je actiestappen niet blijvend ondernemen. Juist nu vooral in de corona tijd vraagt ‘will power’ veel aandacht. Van ouders, mensen in de zorgsector, de mensen   die de supermarkten open houden en natuurlijk niet te vergeten de ondernemers.  De hele corona gedoe heeft ons allemaal uit balans gehaald en als zelfstandig ondernemer raak je gedemotiveerd.

 

Meditatie: Neem even een momentje voor jezelf. Dat kan zijn dat je even gaat zitten met een kopje koffie of thee, in de tuin of op balkon. Of juist onder de douche! Sluit dan je ogen voor een moment, adem, voel en stel jezelf de vraag; Hoe staat het met mijn balans tussen mijn mind & body? Luister naar je lichaam en de signalen zoals ; heb je buikpijn, hoofdpijn of spanningen? Elk pijn of spanning wil je iets vertellen. En jij kent je lichaam het beste dus het antwoord zal echt wel op je af komen. Neem de tijd. Zodra je het antwoord krijgt kun jij jezelf afvragen hoe jij je pijn of spanning zelf kan weg halen.  Sluit de meditatie af met… wat heb ik nu nodig? 

 

Hou gedurende de dag het antwoord in je hoofd van de laatste vraag en doe het. Dat is je ‘will power’ voor de dag en misschien wel voor de komende tijd. Telkens wanneer jij je pijn of spanning voelt ga je terug naar je ‘will power’ om je pijn of spanning weer weg te halen. Zo start je stapsgewijs met verandering. Stel de ‘will power’ van dat meditatie moment gedurende de dag centraal.