Op deze pagina kun je self care notes vinden met een persoonlijke twist. Met als doel om je een mogelijke andere perspectief te geven.   Om je persoonlijke wellness te kunnen verbeteren spelen er vele factoren mee en moet je ook vele levensaspecten aanpassen. Zo speelt je emotionele-, intellectuele-, fysieke,- sociale,- leefklimaat,- financiele,- en je spirituele ontwikkeling een belangrijke rol bij het ordenen van je gedachten stroom en ik het ondernemen van actie stappen. In de self care notes beschrijf ik diverse onderwerpen die alles te maken hebben met bewustwording, dagelijkse beauty rituelen,  tot aan hulpmiddelen die mogelijk je levenskwaliteit kunnen verbeteren. Let op ik maak wel gebruik van affiliatie marketing. 


Samen detoxen?

28-05-2020

De zomer komt eraan en de afgelopen periode heb ik best veel gegeten. We zaten allemaal natuurlijk veel thuis en hadden wat minder beweging. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik heb extra gegeten omdat ik eet wanneer ik hoog in mijn emoties zit. Normaal kom ik wel in beweging doodat zodra ik mijn kind naar school bracht, ik daarna meteen een fietstochtje deed. Dat is dus weg gevallen door de corona maatregelen.  Wat ik nu merk is niet alleen dat de kilo’s er weer bijkomen zijn maar vooral de ongemakken die mijn lichaam ervaart. Dus besloot ik weer een oude boek uit mijn boekenkast te halen. Een boek dat echt helpt met afvallen maar vooral met het verbeteren van je body en ook je mind. Namelijk; In 28 dagen van gifbelt naar tempel van Jaqueline van Lieshout. Ze heeft meerdere boeken maar waarom ik deze boek heb gekozen is simpelweg omdat detoxen volgens de regels van dit boek in het verleden voor mij heeft gewerkt nadat ik 103 kilo was geworden na mijn zwangerschap.  Het is een boek dat duidelijk uitlegt hoe onze lichaam werkt als het gaat om hoe we eten en het is in mijn mening de beste detox boek die er is. Als je geen persoonlijke coach wilt of kan betalen dan is dit een oplossing. Het is haalbaar, je hebt eigen regie in handen en je kunt zowat vrij kiezen wat je eet zolang je maar aan een paar regels houdt. Trust me it is worth it!  Remember ik was 103 kilo en tja… nu niet meer.  Wil jij samen met mij door dit proces heen van 28 dagen, mail mij, DM mij of laat berichtje achter @yourhealinghouse.  We zouden eventueel een startdatum kunnen kiezen en elkaar steunen. Wil je de koop link van dit boek weten, bezoek dan mijn website.  Zullen we dit samen doen?

 

Er zijn twee versies van dit boek. Op de foto zie je het oude boek. Dit boek is alleen tweede hands verkrijgbaar. Klik op deze Link op het boek aan te schaffen.  Koop de laatste versie van dit boek bij bol.com


Zo makkelijk is het om een roller te maken.

25-05-2020

Geuren kunnen onze hersenen stimuleren door herinneringen aan te wakkeren. Iedereen van ons heeft wel een associatie met een geur.  Geuren kunnen ons zowel positief als negatief triggeren.  Maar je kunt bepaalde geuren dus ook koppelen aan positieve triggers. Train your mind door een geur te koppelen aan een positieve wending. Je kunt het ook inzetten bij meditatie bijvoorbeeld. Dat kan door gebruik te maken van een aroma verstuiver of je eigen spray of je eigen roller te maken. Vaak maak ik gebruik van alle drie maar wat ik handig vind voor onderweg is een roller. Ik maak mijn eigen blends. Hoe? 

 

Je vult je roller voor drie kwart met een draagolie. Dit kan een neutrale olie zijn. Dan voeg je druppels etherische olie toe. Het aantal ervan ligt aan hoeveel ml je roller potje is. Je kunt van te voren de werking van elke olie opzoeken en er op deze manier een blend van maken. Zelf ga ik af op mijn intuïtie en begin ik eerst met een paar druppels. Dan blijf ik ruiken en voeg eventueel meer druppels toe. Je kunt de roller ook even laten staan zodat het kan intrekken en dan weer ruiken of je tevreden bent met de geur. Zo simpel is het! Denk er wel aan dat je de olie op je huid smeert dus koop kwalitatieve olie. Klik hier voor oliën die je zou kunnen bestellen via YHH. Mocht er de gewenste olie niet tussen zitten mail dan even.


Je wilt natuurlijk altijd het beste uit jezelf halen. Daarom volg ik regelmatig cursussen. Zodoende volgde ik ook een massage cursus om meerdere technieken te blijven leren. Helaas konden we geen examen doen vanwege de corona uitbraak. Vandaag kreeg ik te horen dat het wel weer doorgaat. Gelukkig! Om het beste uit je leven te halen moet je blijven leren. Dat kan door boeken te lezen maar ook door workshops of cursussen te volgen. Doordat je jezelf uitdaagt vergroot jij je ‘kennisbank' en krijg je zo steeds meer zelfvertrouwen. Op deze foto kun je zien dat ik een boek lees over voetreflex. Het boek beschrijft veel dingen o.a: De kracht van aanraking… hoe het masseren van de voeten stagnaties en ophoping opgeheven wordt en de bloedcirculatie verbeterd door de zenuwuiteinden op de voeten te masseren. Wil je meer hierover lezen dan kun je de (koop) link van het boek vinden op mijn website.  Wil jij dit zelf ervaren, dan kun je profiteren van de speciale actie dat in de maand juni geldig is. Net zoals heel Nederland stapsgewijs weer op gang komt, doet YHH dat ook. Vanaf juni start de warme voetenbad massage. Wil je hier mee over weten, bezoek dan mijn website onder ‘your speciale actie’. Dit is een tijdelijke actie, dus wees er snel bij.  

 

Koop boek: Voetreflexologie voor beginners. 

 


Waar is ze nu mee bezig?

19-05-2020

Je vraagt je vast en zeker af… waar is ze allemaal mee bezig? Ik ben onderanderen bezig met het samen stellen van self-care boxen. Voorheen waren deze dozen onderdeel van een workshop over etherische oliën ‘blend it yourself’. Vanwege de corona maatregelen heb ik besloten om deze boxen een andere wending te geven.  Het zijn diverse boxen die je kunt bestellen met etherische olie en alle basis benodigdheden om zelf thuis self care te doen met beauty rituelen. Zo ontvang je een etherische olie pot en kun je meteen aan de slag gaan met het mengen van etherische oliën om je eigen verzorgingsproducten te maken. De boxen bevatten lege rollers, lotion pumps, potjes voor creme of body butter, druppelaar voor een serum etc. Er zitten nog veel meer producten in zodat je thuis je beauty ritualen kan doen met een eigen twist. De etherische oliën die  ik gebruik zijn van het het merk Young Living. Nou gaan er vele verhalen rond over de manier waarop deze oliën verkocht worden. Je moet namelijk een lidmaatschap hebben om deze oliën te kunnen aanschaffen en eerst een starterskit kopen, wat diverse oliën bevat, voordat eenmaal losse oliën kunt bestellen. Dat kan voor sommigen van ons een beste investering zijn. Daarom biedt Your Healing House deze boxen aan zodat je kennis kunt maken met etherische olie en de werking ervan. Bovendien is het ook leuk om dit te doen. Zeker tijdens deze tijden dat we meer thuis zijn. Sommigen van ons zijn nog steeds bang om bijvoorbeeld een massage te krijgen. Het mag inmiddels wel maar de meesten mensen zijn natuurlijk extra voorzichtig. IK OOK! Daarom stel ik het geven van massages nog even uit maar boekingen kunnen wel alvast gedaan worden. Ook tijdens de massages gebruik ik dezelfde etherische oliën. Er zijn vele etherische olie op de markt maar uit mijn eigen ervaring vindt ik dat de oliën die ik gebruik van hoge kwaliteit zijn. Dat vind ik belangrijk! Natuurlijk zijn er goedkopere oliën doordat ze gemengd zijn. Er zullen vast en zeker goeie merken hiervan te vinden maar vele hebben ook ongezonde toegevoegde ingrediënten. Je moest het zelf testen en je eigen mening erover vormen. Mocht je een afschuw hebben tegen een lidmaatschap dan kun je bij Your Healing House losse hoog kwalitatieve oliën bestellen zonder lidmaatschap. 


De workshop 'blend it yourself' is vervangen door...

15-05-2020

Aan mijn keukentafel werk ik aan Your Healing House. Zo komt er i.p.v de ‘blend it yourself’ workshops, de your starter box. Een box met selfcare producten en etherische olie zodat je thuis zelf meteen aan de slag kunt met het mengen van etherische olie en verzorgingsproducten. Hoe meer ik in etherische olie verdiep hoe leuker ik het vind en ook de werking van etherische olie in zie. Stay tuned als je meer wilt weten over de self-care box.  And by the way... zo zie er niet altijd uit als ik werk aan de keukentafel. Meestal zit mijn haar voor geen meter en draag ik gewoon een yogabroek zonder yoga te hebben gedaan 😜. Dat is het voordeel van thuis werken maar ook een nadeel want je raakt er snel gewent aan. 


Mediteren is simpelweg een noodzakelijke gesprek hebben met jezelf.

12-05-2020

De reden waarom ik zelf gebruik maak dagkaarten is omdat elke afbeelding, of dat nou een foto is of een illustratie, een boodschap heeft. Kunst is vol met symbolisme en wordt door elk persoon op een eigen manier geïnterpreteerd. Velen zeggen dat als je naar een kunstwerk kijkt, je nooit in de eerste keer alle symbolen ziet. Als je telkens blijft kijken ontdek je weer nieuwe dingen. Zelf denk ik ook dat het met synchroniciteit te maken heeft. Je ziet pas iets wanneer het de juiste tijd is voor jou. Maar vaak zien wij mensen het niet doordat we te druk zijn. We zijn niet in contact met onszelf omdat we te druk zijn met impulsen van buitenaf of bezig om gebeurtenissen uit het verleden af te sluiten. Meditatie kan helpen om je weer in contact te brengen met jezelf of te horen wat God/Gaia, of wat voor geloofsovertuiging je dan ook hebt te kunnen horen. Meditatie is simpelweg een noodzakelijke gesprek met jezelf voeren zodat je weer vanuit je eigen intentie je actie stappen kunt ondernemen, reflecteren en leren van je fouten zodat je het beter kan doen. Om de dag goed te kunnen beginnen moet je zo’n “gesprek” houden met jezelf  en om de  dag af te sluiten is het ook handig om zo’n “gesprek te hebben. Eigenlijk is het gedurende dag gewoon goed om te doen. Vooral op momenten dat je emoties je even te veel worden.


WAT NU?

11-05-2020

 

Op deze foto kun je zien hoe ik mij voelde toen ik hoorde van de corona uitbraak en de gevolgen daarvan op ons hier in Nederland plus de hele wereld. VERWARRING!  En natuurlijk teleurgesteld. Er kwamen meteen vragen naar boven. Vragen zoals; Hoe gaat het verder met onze gezondheid en hoe gaat zal het met mijn bedrijf verlopen aangezien we ons moeten houden aan de 1.5 meter afstand regel? Hoe doe ik dat als alleenstaande moeder met mijn kind? Hoeveel educatie gaat mijn kind missen? Hoe doe ik dat met Your Healing House?  

 

Ik besloot om de positieve kant van de corona te bekijken en dat is dat we allemaal inwaarts gaan. We worden allemaal geconfronteerd met onszelf en onze levensomgeving. Een  mooie tijd om zelfreflectie te doen en het leven meer te leren waarderen.  Voor mijn kind was ik overdag juf en in de avond werkte ik aan een nieuwe plan om alsnog geld te kunnen verdienen.  Dit verliep in het begin best soepel maar naarmate we langer thuis waren des te meer irritaties er naar boven kwamen. En hallo daar was mevrouw stress weer. Normaal konden we buitenactiviteiten doen om te ont-stressen. Nu niet. Dus al met al  raakte ik gedemotiveerd en begon mijn gedachten stroom weer super negatief te worden. Gelukkig werd dit na een tijdje mij ook alweer te veel en dacht; het moest anders! Ik begon namelijk mijn hele bedrijf om te gooien en alleen te richten op online verkoop. Ik was te bang om het idee van massages en workshops door te zetten. A. omdat ik bang was om ziek te worden en b. omdat je het virus natuurlijk niet wilt verspreiden. Door YHH alleen te richten op online verkoop was ook niet helemaal goed. Er zit namelijk veel werk in om alles om te gooien  qua tijd en in combinatie met een kind ging dat niet volgens plan. Ik raakte er  vermoeid door. Nou heb ik zelf voor de klas gestaan maar thuisschool bieden aan je kind is het anders. Ik ben en blijf natuurlijk moeder en er wordt niet altijd naar moeders geluisterd. Ik probeerde ook overdag te werken maar dat lukte ook niet omdat mijn kind natuurlijk vol met irritaties zat en ook niemand had om mee te spelen.  Vandaag is het 11 mei en de corona maatregelen zijn versoepeld. Dat betekend dat mijn kind weer naar school mag gaan. En ik… ik kan weer op een wat normalere manier aan het werk. In de tussentijd bedacht ik me; ik wil de massages helemaal niet opgeven. Ik wil online en 1 op 1 contact blijven houden. Dit betekend dat Your Healing House zich richt op self care doormiddel van services zoals massages, affiliatie marketing sales, losse etherische olie verkoop zonder met en zonder lidmaatschap ( hierop volgt een vervolg stuk in een andere self care note) en YHH zijn eigen diverse self care boxen. Ook wordt er gewerkt aan een online curcus/workshop. 

 

Omdat de corona virus nog niet voorbij is en wij allen zich moeten houden aan de 1.5 meter afstand, heb ik besloten dat ik afwacht met het daadwerkelijk geven van de massages maar je kunt alvast wel een massage inkopen.  Ik vind persoonlijk dat, aangezien de 1.5 meter afstand moeten houden, massages nog wel een risico is om ziek te kunnen worden en het virus misschien wel te verspreiden . Even afwachten dus. Maar je kunt wel de etherische olie bestellen en de self care boxen aanschaffen. Ik blijf wel de dagkaarten delen zodat je de ochtend goed kunt beginnen met een positieve boodschap voor je morning mediation. Mocht je een persoonlijke dagkaart willen hebben dan kun je natuurlijk een mailtje sturen.